Vysázeli jsme nový sad!

Vysázeli jsme nový sad!

Možná si pamatujete, že jsme na začátku roku 2022 dostali od jedné štědré podporovatelky pozemek kousek od naší Anežky. Víte, co se s ním stalo? Vysázeli jsme na něm ovocný sad!

Sázení proběhlo na podzim roku 2022 u lesní školky „Děti v Buši“, se kterou dlouhodobě spolupracujeme, přátelíme se – a vedle které darovaný pozemek leží. Výsadbu jsme pojali komunitně a zapojila se do ní řada mladých lidí, kterým záleží na české krajině. Zatím jsou stromky malé, ale věříme, že za pár let bude vzrostlý sad těšit nás i lidi z okolí. Výsadbou stromů chceme přispět k vyrovnání teplotních extrémů, zlepšení kvality ovzduší a zadržování vody v přírodě, ale také ke zkrášlení a zlepšení veřejného prostoru.

Děkujeme všem, kdo nám s výsadbou sadu pomohli!

Výsadba proběhla v rámci projektu „Návrh výsadby sadu ze starých ovocných odrůd pro Domov sv. Anežky, Týn nad Vltavou“ s číslem projektu 1210400965 za účelem zlepšení životního prostředí v obcích prostřednictvím podpory Státního fondu životního prostředí ČR na základě rozhodnutí ministra životního prostředí.

           

Zpět na blog

Napište komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny.